mandag 12. oktober 2009

Urolig

er dagens tema hos Mandagstema.

Jeg har nettopp lagt en helg bak meg der jeg til tider har vært urolig for min mann. Allikevel er det ikke bilder av ham dere skal få se i dag. Han er trygt hjemme igjen etter en tur som ble mer strabasiøs enn vi hadde trodd på forhånd. Derimot er det mange mennesker i verden som har en urolig hverdag preget av konflikter av ulike typer. Noen av disse menneskene bor i Betlehem med denne muren rundt byen:
Andre bor i Hebron, med murer og piggtrådgjerder rundt omkring midt i byen:Langs en av de gamle handlegatene, som i dag er en skygge av seg selv med bare et fåtall salgsboder igjen, er det festet netting mellom husene, over gata, slik at det ikke skal komme noe i hodet på folk som går der. Ting kastes ovenfra og uten netting er det fort gjort at noen kommer til skade.For å komme seg fra en del av byen til en annen må man gjennom kontrollposter, for å komme forbi en grense som er satt opp. Mange palestinere bor og jobber slik at de må passere flere kontrollposter hver dag. Konflikten mellom israelere og palestinere er lang og vanskelig. Uansett hva man mener om selve konflikten, så fører den til at mange mennesker til daglig lever i uro og er urolige for både egen og familiens sikkerhet.

Bildene tok jeg i september 2008, da jeg var på reise i området.

Flere løsninger på dagens tema finner du her.

14 kommentarer:

@afjo72 sa...

Hei! Et flott og spennende bidrag fra deg!!

Rimkogeren sa...

Tanke-
og urovækkende
alt for mange
urolige centre
rundt om i verden.
Hvor er det dog
dybt sindsygt.

Sommertid sa...

Så sant. Dessverre er det ikke bare der det er uro og uroligheter...mange plasser i verden og spesiellt mange barn har en slik hverdag..

Helle K. sa...

Tankevækkende bidrag til temaet - god besvarelse.

Turid Holm Flaa sa...

Et viktig innlegg som setter egen nære og til tider lille urolighet i perspektiv.

Anonym sa...

Det er for meg ubegripelig at ikke mennesker kan leve i fred med hverandre. Men her blir hatet arvet i generasjoner tror jeg. Flott bidrag

Evami sa...

HAdde man bodd der,hadde vi nok vært urolige hver dag! ALt det de må oppleve! Takk for et flott og tankevekkende bidrag.

ElinsPhoto sa...

Det känns orättvist ibland att så många måste leva i ständig oro och skräck. Bra tolkning!!

Malys krok sa...

Åja, disse menneskene, og flere i lik situasjin, har virkelig grunn til å være urolig. huff, verden er ikke god! Et innlegg som gir en noe å tenke på.
Tusen takk for kommentar! Koselig!
Ha en fin kveld! Hilsen Margit.

Petunia sa...

Vi aner egentlig ikke hvor godt vi har det som bor her i Norge.
Flott og tankevekkende innlegg fra deg:)

Melusine sa...

Ja, mange steder er fylt av uroligheter - noe vi skal ha i tankene. Bra at du setter fokus på dette!

Jeanette Jess1 sa...

Ja,vi har det godt vi som bor i verdens beste land...

Mona sa...

Det är förfärligt med alla konflikter runt om i världen. Man undrar egentligen vad som är så viktigt att man har ihjäl varandra för det. Väldigt fina bilder du tagit i alla fall.

linsky sa...

Noe å tenke på! :)