mandag 4. januar 2010

O for Old Faithful

Denne uka er vi kommet til bokstaven O i ABC-tema.
Etter å ha tenkt litt fant jeg fram til noen bilder fra sommeren 2008 og et naturfenomen som vi her finner i USA's eldste nasjonalpark, Yellowstone. Der er det godt om varme kilder og geysirer, som følge av den vulkanske underjorden der.
Vi måtte selvfølgelig innom og se om vi fikk se et av geysiren Old Faithfuls utbrudd. Siden det er en halvtimes til halvannen time mellom hvert utbrudd og hvert utbrudd bare varer et par minutter var vi slett ikke sikre på at det skulle gå. Vi fant ut at neste forventede utbrudd skulle skje i løpet av en tjue minutters tid og fant fram nista og satte oss godt tilrette i solsteiken og spiste.
Skuet som kom var vel verdt ventetiden og jeg fikk tatt en rekke bilder, her er tre av dem:

Til slutt et av bildene fra den var på topp:I løpet av et par minutter spruter geysiren flere tusen liter vann opp i luften.

Et imponerende skue fra hovedattraksjonene i et område som er vel verdt et besøk. Rundt omkring finnes en rekke geysierer som er minst like imponerende på grunn av sitt utseende, sine vakre farger og sine utbrudd.

Flere løsninger på ukens bokstav hos ABC-tema finner du her.

6 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Det må ha vært et imponerende syn, masse naturkrefter og en estetisk nytelse.
Ønsker deg et flott 2010!

Melusine sa...

Så spennende å oppleve et slikt skue, og sannelig har du noen flotte bilder av geysiren! Fikk lyst til å besøke dette stedet nå :)

Petunia sa...

Oj, sier jeg bare! Et fantastisk skue! Misunner dere som har vært der!

Living next to me sa...

ja den fossen var potent som manne min sa;O) flotte bilder sånn på tampen av ny bokstav F

Anonym sa...

Wow. så heldig du var som fikk med deg så fine bilder! Helt utrolig at varme kilder kan sprute mange tusen liter vann.

Tania sa...

Hei!
Først må jeg si at Yellowstone er en av de plassen jeg virkelig har lyst til å reise til (for å klatre så klart), flotte bilder:-)
Og jeg lurer på om det ikke var du som var prest i begravelsen til min mormor i dag..fredag 8. januar i Aurskog kapell? Synes det ligna så veldig på bildet ditt her og hun het Hanne:-) Det var forresten veldig kaldt hos dere, her er det syden med kun -13. Jeg var hun blondie med kamera..;-)
Ønsker deg en flott helg i hvert fall!