mandag 7. november 2011

The Watchtower

Enda en dobbel LO med bilder fra Grand Canyon. Denne gangen fra The Watchtower, laget til Oktober-sprell på Scrapbook Express:


Bakgrunnen er laget ved hjelp av stempler, sjablong og glimmermist.

Tekstfeltet har jeg laget ved å oversette fra en brosjyre om stedet og så skrevet ut på papir som først er krøllet og distresset.

Dette er det som står:
The Watchtower ved Desert View ble bygget i 1932 av Fred Harvey Company og Santa Fe Railroad. Arkitekten var Mary Elisabeth Jane Colter. Først og fremst var dette et observasjonssted og et praktisk hvilested for besøkende til Grand Canyon, samtidig som det også hadde til hensikt å øke forståelsen for amerikanske indianere, deres liv tidligere og i dag.

The Watchtower er ikke en restaurering eller kopi av en spesiell indiansk bygning,
men en gjenskapelse av de merkelige forhistoriske tårn som man har funnet spredt utover store områder i sørvest. Etter måneder med research av Mary Colter, startet byggingen, som tok tre år. De fineste eksemplene på murverk og design som man hadde funnet i forhistoriske ruiner ble tatt med i strukturen her. Siden det er bygd i harmoni med den eroderte canyonens vegger, og med kunnskapen om landet, virker the Watchtower som en del av fjellandskapet som det stiger opp fra.

Ut fra det man vet ble de gamle tårnene brukt for å oppbevare mat og for beskyttelse i krigstider. Ved hjelp av en stige på innsiden, kunne stammen klatre opp på de ulike platåene og ved å fjerne stigen, vanskeliggjøre forsøkene på å storme citadelet. De som attakkerte ble tvunget til å erstatte stigen og klatre enkeltvis gjennom de små åpningene i gulvet, hvilket ikke var enkelt hvis forsvarerne ventet med en tomahawk i hånden.

3 kommentarer:

?? sa...

kjempe flott LO

oheidia sa...

skikkelig stilig dobbel lo! Har sett den nesten ferdig på treff men altid morsomt å se den helt ferdig. Stilig skrivefelt du har laget og masse bra informasjon du har fått med deg. Slike fakta er flott å scrappe.

Ha en fin uke, Hanne. Klem fra meg

AnneiSkogen sa...

Så fin!!
Utrolig lekkert og praktisk med dobbel-loer, men får det ikke til selv.